Investitorii au unde să-şi plaseze banii pe final de an: BCR, a doua cea mai mare bancă, aduce pe Bursă obligaţiuni de 600 mil. lei cu scadenţa în 2026

Autor: Liviu Popescu 13.12.2019

♦ Emisiunea de obligaţiuni va intra la tranzacţionare cel mai probabil săptămâna viitoare, arată sursele ZF ♦ Astfel BCR poate lista cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei din 2019 de la Bursă.



BCR, a doua cea mai mare instituţie de credit din România după activele gestio­nate, a adus joi la bursa de la Bucureşti obligaţiuni de 600 mil. lei cu scadenţa în 2026, fiind procesate în sistemul BVB la ora 16:23.

Cel mai probabil emisiunea de obli­gaţiuni va intra la tranzacţionare săptă­mâna viitoare, potrivit unor informaţii ale ZF, ceea ce înseamnă că BCR poate încheia anul 2019 cu cea mai mare finanţare prin obligaţiuni denominate în lei de la bursa de la Bucureşti.

Printre investitorii care au achiziţio­nat obligaţiuni ale BCR se numără fonduri de pensii private Pilon II, fonduri mutuale, arată datele agregate de ZF de la surse din piaţa de capital. Până pe 12 decembrie la închiderea ediţiei ZF, prospectul aferent acestei emisiuni de obligaţiuni încă nu fusese publicat pe site-ul BCR şi prin urmare nici dobânda aferentă acestei finanţări.