Un tânăr de 32 de ani, preşedinte tineret UDMR Mediaş, şi un fost CEO al unui producător de cărămizi, propuşi de statul român în conducerea Romgaz. Remuneraţii brute fixe de circa 20.000 de lei lunar, arată calculele ZF

Autor: Liviu Popescu 13.12.2019

Balazs Botond, 32 de ani, preşedinte al organizaţiei de tineret a UDMR Mediaş, şef al serviciului juridic al Romgaz şi fost profesor de legislaţie rutieră, şi Marius Dumitru Marin, fost CEO al producătorului de cărămizi Macon România iar în prezent CEO al unei companii de consultanţă înfiinţată în 2019, sunt propunerile statului român pentru noul consiliu de administraţie al Romgaz.

Cei doi sunt nominalizaţi de Ministerul Eco­nomiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în calitate de acţionar majoritar al Romgaz cu un pachet de 70%, iar acestora li se alătură Jude Aristotel Marius, Stan Olteanu Manuela Petronela şi Harabor Tudorel, care au mai fost administratori ai companiei de stat. Noul consiliu de administraţie, pe care acţionarii îl vor vota pe 23 decembrie, are un mandat de patru luni. „Se stabileşte remuneraţia fixă brută lunară a membrilor neexecutivi ai consiliului de administraţie egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate“, se arată în convocatorul Romgaz.