Nick Read, şeful grupului Vodafone: Europa are cel mai mult de pierdut din scandalul din jurul Huawei. Dacă Europa rămâne în urmă în implementarea 5G, în cele din urmă locurile de muncă şi oportunităţile vor „migra“ spre SUA şi China

Autor: Adrian Seceleanu 13.12.2019

Europa are cel mai mult de pierdut din războiul pornit de SUA împotriva companiei chineze Huawei pentru că scandalul din jurul companiei a dus la blocarea dezvoltării de reţele 5G, astfel că economia de pe continent va sfârşi prin a pierde venituri şi locuri de muncă în faţa SUA şi Chinei, a avertizat Nick Read, directorul executiv al grupului britanic de comunicaţii Vodafone, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Bruxelles.

„Europa este singura regiune ţinută sever în urmă de controversele din jurul Huawei“, a afirmat Read. Vodafone este şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa din România, unde operatorul a preluat de curând şi compania de cablu UPC. Europa trebuie să se folosească de fereastra de oportunitate pe care o are pentru a se dezvolta pe 5G altfel „în cele din urmă locurile de muncă şi oportunităţile vor «migra» spre SUA şi China“, a adăugat el.