Antreprenori locali. Producătorul de panificaţie Velrom din Dâmboviţa, deţinut de Andrei Victor Alexan­dru îşi extinde activitatea în Buzău, după o investiţie de 9 mil. lei

Autor: Florentina Niţu 13.12.2019

Velrom din Târgovişte, un pro­du­cător de panificaţie cu distribuţie naţio­nală prin lanţurile mari de magazine, investeşte 8,8 mil. lei, din fon­duri euro­pe­ne, într-un lanţ alimen­tar integrat, pro­priu, în Buzău, aces­ta fiind primul pas al com­paniei în extin­derea în afara judeţului Dâmbo­viţa. 

„Vom face un lanţ integrat, un spaţiu de co­lec­tare a materiei prime, de­pozitarea ei, fabrica­rea pro­duselor şi vânza­rea lor. Am ales Buzăul pen­tru că am văzut cerere pen­tru produsele de panificaţie. Inves­ti­ţia va fi de 8,8 mi­lioane de lei şi va porni anul viitor“, a spus Andrei Victor Alexan­dru, pro­prietarul companiei Velrom.  Busines­sul Velrom a încheiat anul 2018 cu afaceri de 56 de milioane de lei, în creştere cu 17% faţă de anul trecut, şi un profit de 7,7 milioane de lei, con­form datelor de la Ministerul de Fi­nan­ţe. În prezent, compania are 215 an­gajaţi, conform aceleiaşi surse.

Velrom este unul dintre cei mai mari producători din dome­niu din judeţul Dâm­boviţa şi are două punc­te de lucru în ţară, la Târgovişte, unde se află sediul social şi fa­brica de pâine, şi la Iaşi, unde se află fabrica de biscuiţi.

Antreprenorul Andrei Victor Ale­xan­dru este acţionar majoritar (95%) şi în compania Pomi pe Rod SRL, înfiinţată la sfârşitul anului trecut, conform Confidas.ro, platformă ce analizează riscul financiar al companiilor.