Topul celor mai căutate destinaţii turistice din 2019

Autor: Eduard Ivanovici 14.12.2019

Google a publicat săptămâna aceasta lista celor mai căutate destinaţii tursitice din 2019 în Statele Unite. Lista nu include cele mai populare destinaţii, ci doar mai degrabă care au fost tendinţele anului, conform CNBC.

Prima destinaţie din clasament sunt Insulele Maldive. Cea mai mică ţară din Asia este alcătuită dintr-o serie de atoli şi este faimoasă pentru resorturi, apele turcoaz complet transparente şi recifurile impecabile de corali.

O noapte într-un dormitor subacvatic poate costa aproximativ 34.000 de euro, ceea ce poate face preţurile de 9000 de euro din extrasezon în care micul dejun este inclus să pară o adevărată afacere.

Japonia prezintă o reală fascinaţie pentru întreaga planetă, iar americanii nu fac excepţie. Organizaţia Mondială a Turismului raporta în septembrie că Japonia înregistrează a doua cea mai mare creştere a numărului de turişti pe plan global, după Australia. Pe lângă templele din perioada feudală şi faimoasele onsenuri, arhipelagul nipon este o locaţie perfectă pentru schiat şi pentru city break-uri.

Bora Bora a revenit în ultimii ani în trendurile turstice. Deşi atolul din Polinezia Franceză este un loc ideal pentru a înnota cu rechini, calcani şi chiar balene, diving-ul este principala activitate căutată de turişti, de vreme ce insula s-a format deasupra unui vulcan inactiv. O noapte la un hotel de lux poate costa 1000 de dolari, însă se pot găsi alternative şi de 300 de dolari.

Pe locul al patrulea este Las Vegas, cel mai mare oraş al statului american Nevada, fiind prima destinaţie la nivel mondial în ceea ce priveşte jocurile de noroc. Americanii aleg Vegasul datorită petrecerilor de burlaci, cluburilor de noapte şi numărului infinit de cazinouri. Oraşul a fost imortalizat în ultimele decenii în filmele cu gangsteri regizate de Martin Scorsese şi, mai recent, în comedii care au devenit clasice.

Chiar dacă este pe locul cinci în clasamentul Google, Mexicul rămâne principala destinaţie de concediu a americanilor, datorită proximităţii geografice, climei calde şi preţurilor accesibile. Nu numai că americanii îşi petrec vacanţele în Mexic, dar se şi stabilesc acolo. Ambasada Statelor Unite în Ciudad de México estimează ca circa 1,5 milioane de americani locuiesc în Mexic, de şapte ori mai mult decât în 1990.

A doua jumătate a listei este dominată de state americane – Alaska, New Orleans, California şi New York, în această ordine – cu o singură excepţie, Costa Rica, ce ocupă locul al zecelea. Însă cum numărul americanilor cu paşapoarte este acum la 42% - faţă de 4% în 1990 –, un număr mult mai mare de oameni îşi îndreaptă atenţia asupra unor destinaţii cu totul diferite de ce le poate oferi continentul american.