Florin Cîţu, ministrul Finanţelor: Ciolacu a votat legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu datoria publică de 40% din PIB

Autor: Ana Petrescu 14.12.2019

Florin Cîţu a declarat că Marcel Ciolacu „vede dar nu înţelege”, deoarece a votat legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu o datorie publică de 40% din PIB, trei ani la rând, în 2017, 2018 şi 2019. Ministrul de Finanţe a adăugat că liderul interimar al PSD nu ştie ce a votat.

„Ciolacu vede dar nu înţelege: «...Am văzut şi eu cu indicatorii cu care s-a venit tot prin asumare în Parlament, că deja datoria publică, mult hulita datorie publică, spunând întotdeauna că PSD-ul îi îndatorează pe copiii noştri, am văzut că PSD, în trei ani, a coborât datoria publică de la 38% la 35%, iar acum se vine cu o datorie publică asumată de cel puţin 40%, ea fiind limitată de către Uniunea Europeană..»”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă pe Facebook, citându-l pe Marcel Ciolacu.

Liberalul mai spune că, timp de trei ani, preşedintele Camerei Deputaţilor a votat legea plafoanelor bugetare cu o datorie publică de 40% din PIB.

„Ciolacu, preşedinte interimar al PSD, a VOTAT legea plafoanelor bugetare propusă de PSD cu datorie publică de 40% din PIB. Trei ani la rând - pentru 2017, 2018 si 2019! Şi tot nu ştie ce a votat. #CititulNuAOmoratPeNimeni P.S. Plafon înseamnă maxim nu cel «puţin»”, a conchis Cîţu.

Reacţia vine în contextul în care Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la Antena 3, că Guvernul Orban îşi asumă acum un deficit bugetar de cel puţin 40%, în condiţiile în care în guvernarea PSD deficitul a fost redus de la 38% la 35%.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe trei proiecte de lege, respectiv pentru modificarea legilor justiţiei, abrogarea OUG 51 şi pentru adoptarea Legii plafoanelor necesară adoptării Legii bugetului de stat.