Ce cer guvernului principalele companii din România: acces în Schengen, infrastructură, stabilitate economică, debirocratizare şi dezvoltarea sistemului de educaţie

Autor: Ramona Cornea 16.12.2019

Membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României i-au transmis premierului Ludovic Orban direcţiile prioritare de intervenţie pentru dezvoltarea României, în viziunea lor.



Coaliţia pentru Dezvoltarea Ro­mâniei (CDR), o iniţiativă pri­vată, apolitică, ce reuneşte reprezentanţii principalelor organizaţii ale mediului de afaceri din România, i-au transmis premierului Ludovic Orban direcţiile prioritare de intervenţie pentru dezvoltarea României, în viziunea lor.

Ionuţ Simion, preşedintele AmCham România, afirmă că priorităţile în dezvoltarea României sunt accesul în Schengen, îmbunătăţirea infrastructurii, precum şi dotarea şcolilor şi spitalelor.

„Directorii generali, şefii de companii, sunt cei mai îngrijoraţi de calitatea in­frastructurii din România. (...) Sunt două proiecte pe care CDR înţelege să le promoveze şi pentru care cere sprijinul premierului. Primul este accesul în Schengen, ce ar reduce la jumătate timpul necesar ca mărfurile din România să ajungă în străinătate, fără nicio altă investiţie. Cel de-al doilea este pactul naţional pentru infra­structură în transport pe care noi l-am lansat în 2018“, a declarat Ionuţ Simion cu ocazia semnării unei declaraţii de colaborare între guvern şi membrii organizaţiei Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR).