Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 mld.euro, confirmă preluarea a jumătate din capitalul SmartBill. Cei 3 fondatori, Ioana şi Radu Hassan şi Mircea Căpăţînă, păstrează controlul companiei din Sibiu

Autor: Roxana Rosu 16.12.2019

Grupul norvegian Visma, evaluat la peste 8 miliarde de euro, a anunţat intrarea în acţionariatul SmartBill, preluând jumătate din companie, în timp ce fondatorii, Ioana Hasan, Radu Hasan şi Mircea Căpăţînă, păstrează controlul, ocupându-se în continuare de dezvoltarea afacerii.

Ziarul Financiar a anunţat tranzacţia săptămâna trecută.

Intelligent IT, firma din Sibiu care a creat soluţia de facturare şi gestiune Smart Bill pentru IMM-uri, a fost înfiinţată în 2006 şi a încheiat 2018 cu afaceri de 11 mil. lei. Compania şi-a multiplicat de 5 ori business-ul în ultimii 4 ani, cu creşteri anuale de 50%, fiind liderul pieţei de soluţii financiar-contabile din România.

 „Am găsit în Visma partenerul ideal pentru a trece SmartBill la următorul nivel. Resursele şi experienţa lor ne vor ajuta să facem SmartBill şi mai bun, să continuăm să inovăm şi să facem viaţa antreprenorilor din România puţin mai uşoară.  Sunt foarte mândru de ce a ajuns SmartBill şi vreau să le mulţumesc co-fondatorilor mei, Ioana şi Mircea, investitorilor noştri, dar mai ales excelentei echipe pe care am creat-o, care a avut cel mai important rol în dezvoltarea noastră din ultimii ani”, a declarat Radu Hasan, Co-Founder & CEO.