Un nou record pe piaţa de birouri: israelienii de la AFI Europe plătesc peste 300 mil. euro către sud-africanii de la NEPI Rockcastle pentru portofoliul de birouri. Mai mult, este pentru prima dată când un fond de investiţii marchează un exit de pe piaţa de birouri

Autor: Bogdan Alecu 17.12.2019

♦ AFI Europe a achiziţionat portofoliul de birouri al NEPI-Rockcastle în cea mai mare tranzacţie de birouri de pe piaţa locală.

AFI Europe şi NEPI Rockcastle au semnat vânzarea portofoliului de birouri din România al fondului sud-african, într-o tranzacţie de peste 300 mil. euro, potrivit datelor companiei.

Portofoliul achiziţionat este format din 4 proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri situate în Bucureşti şi Timişoara, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 118.500 mp – proiectul Floreasca Business Park, situat pe Calea Floreasca 169, Bucureşti, clădirea The Lakeview, situată pe str. Barbu Văcărescu 301-311, Bucureşti, clădirea Aviatorilor 8, situată pe Bd. Aviatorilor 8A, Bucureşti şi Timişoara City Business Center.