RETROSPECTIVĂ 2019. Topul celor mai importante evenimente din agrobusiness: investiţiile în tehnologie şi producţie au crescut, iar China a devenit tot mai interesată de fermele româneşti

Autor: Florentina Niţu 17.12.2019

♦ Anul 2019 s-a remarcat prin două mari tranzacţii în spatele cărora se află investitori chinezi şi câteva investiţii majore în modernizare sau extindere ♦ A fost înfiinţată Casa de Comerţ Unirea, societate prin care statul îşi propunea să înfiinţeze un lanţ de aprozare cu produse agroalimentare româneşti ♦ Condiţiile climatice defavorabile au dus la scăderea producţiilor agricole după ce anul 2018 s-a remarcat prin producţiile record la cereale, dar şi la fructe şi legume.

 

Bani chinezeşti pentru firme româneşti

Fondul chinez de investiţii CEE Equity Partners a încheiat un parteneriat strategic cu Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din agrobusiness din România, controlat de antre­prenorul Marius Bucur, în urma unei tranzacţii de 50 mil. euro. Investiţia constă în modernizarea şi dezvoltarea celor 15 silozuri de cereale ale grupului românesc.