ZF IT Generation. George Moroianu şi Alin Luca: În 2020 ţintim o finanţare de 0,5 - 1 milion de euro

Autor: Adrian Seceleanu 17.12.2019

Start-up-ul a luat până acum finanţări de 120.000 de euro de la Vertical Seven Capital şi GapMinder.



Flip.ro, o platformă online de vân­zare/cumpărare a smart­phone-urilor second-hand, ţinteşte în 2020 o finanţare de 0,5 - 1 mil. euro pentru expansiune, au decla­rat George Moroianu şi Alin Luca, cofondatorii com­paniei, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

„În momentul de faţă nu avem neapărat nevoie de bani, ne putem susţine din restul investiţiei pe care o mai avem şi din capitalul opera­ţio­nal pe care începem să îl operăm. Da, ne uităm să ridicăm o rundă mai mare în viitor, poate de o jumă­tate de milion sau chiar de un mi­lion de euro ca să accelerăm creş­terea, asta poate prin martie - aprilie anul viitor“, a declarat George Moroianu. „Până acum am primit o finanţare de 120.000 de euro de la fondurile de investiţii Vertical Seven Capital - fondat de Andrei Creţu şi Iulian Cîrciumaru - fondatorii 7card - şi de la GapMinder prin acceleratorul lor de start-up-uri Techcelerator. Avem şi aportul nostru şi mai avem apor­tul de capital al unei agenţii de mar­keting, Difrnt Agency“, a adăugat Mo­roianu.

Platforma s-a născut ca o alternativă mai simplă la vânzarea telefonului prin site-uri de anunţuri precum OLX.ro, a explicat el.

„Flip.ro este primul mar­ketplace dedicat smartphone-urilor second-hand şi refurbished. Ne propunem să simplificăm modul în care ro­mânii vând şi cumpără astăzi elec­tro­nice second-hand. Pentru vân­zători problema este că pentru a-ţi vinde vechiul telefon după ce ai cum­părat unul nou trebuie să treci printr-un lung proces - fotografiezi tele­fonul, îl pui la vânzare, după care încep veşnicele mesaje şi tele­foane la ora 12 noaptea, întâl­niri şi negocieri neconfortabile la colţ de metrou, e un proces care du­rează foarte mult şi este foarte con­suma­tor de timp, astfel încât mulţi clienţi decid pur şi simplu să pună tele­fonul în sertar şi să nu-l mai vândă. Ce facem noi este că am încheiat un parteneriat cu unul dintre cele mai mari service-uri din Ro­mânia, astfel încât am creat o reţea de 22 de puncte de predare în ţară, iar pentru vânzători înlocuim procesul în modul următor: dacă ai un telefon de vânzare, intri pe site, ne răspunzi la câteva întrebări despre starea lui, îţi dăm un preţ instant online, care va fi plătit după ce îl vindem, fie instant în contul ban­car, fie trimitem bani în nu­merar. Tele­fonul poate fi lăsat la un punct sau poate fi preluat de un curier. După ce telefonul ajunge la noi, noi ne ocupăm de întreg procesul de verificare şi îţi trimitem banii în cont când telefonul se vinde.“

Pentru a selecta partenerul, cei doi fondatori au luat legătura cu majoritatea furnizorilor de servicii de reparaţii, a explicat Alin Luca. „Am început să lucrăm cu IQfix. Pur şi simplu am căutat la început toate service-uirile din România şi am discutat cu majoritatea. Ne-a ajutat pentru că ei colaborează şi cu IQbox astfel încât putem să avem şi puncte de drop-off în toată ţara. Împreună cu ei am dezvoltat tot procesul pe care acum îl vedem pe Flip.“

„Procesăm un telefon în aproximativ 48 de ore, la 2 zile din momentul în care este predat la noi în locaţie. Vânzarea tele­fonului poate dura de la o zi până la 3-4 săptămâni, depinde cât de căutat este telefonul în perioada aceea“, a adăugat George Moroianu.

ZF IT Generation, emisiune lansată de ZF împreună cu Banca Transilvania şi casa de avocatură Stratulat & Albulescu, are ca ţintă descoperirea start-up-urilor hi-tech cu idei de produse sau servicii care vor duce la dezvoltarea unei noi generaţii de milionari din IT ai României.