Finanţe personale. Ce spune Horia Braun, şeful Erste AM, cel mai mare administrator de investiţii din România, despre anul 2020

Autor: Miruna Diaconu 17.12.2019

Horia Braun, director general al Erste Asset Ma­nagement, cel mai mare administrator de fonduri de investiţii din România, consideră că anul 2020 se va diferenţia de 2019 prin randamente care nu vor mai fi la fel de spectaculoase, atât pe partea de acţiuni ,cât şi pe partea de obligaţiuni. Dar, spune Horia Braun, companiile listate la Bucureşti vor avea o evaluare atractivă comparativ cu restul celor din Europa.

„Pentru România am putea vedea o creştere mai pu­ternică pentru că pe de o parte acţiunile româneşti încă au o eva­luare atractivă comparativ cu restul Europei. Sunt destul de atractive acţiunile româneşti combinat cu un context de re­glementare legislativă care să fie măcar stabil şi cu potenţialul de a avea fluxuri noi de investiţii datorită promovării de la piaţă de frontieră la piaţă emergentă“, spune Horia Braun, CEO al ad­ministratorului care gestionează active nete de circa 6,6 miliarde de lei.

Cel mai mare fond de investiţii pe care îl are în administrare Erste este fondul de obligaţiuniErste Bond Flexible RON, care este şi cel mai mare fond de investiţii din România, atât ca număr de investitori cât şi ca valoare a activelor.