Dan Barna vrea declanşarea unui referendum intern pentru poziţionarea USR ca partid de centru-dreapta

Autor: Elena Crangasu 17.12.2019

Dan Barna a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a anunţat membrii USR cu privire la declanşarea unui referendum intern pentru poziţionarea USR ca partid de centru-dreapta, deoaerece acest demers ar fi următorul pas pentru pregătirea pentru guvernare. Votul începe în februarie 2020.

„Este pasul următor pentru pregătirea USR pentru guvernare (organizarea unui referendum intern - n.r) a fost o discuţie deja veche de un an de zile, de poziţionare, am propus la momentul acela, referendum pe acest subiect. În momentul în care eu am preluat conducerea partidului am zis că suntem pe drumul de la mişcare politică la partid şi am asumat o direcţie de centru-dreapta a organizaţiei. Urmează două runde, în anul care urmează, runde de alegeri importante, în care mesajul trebuie să fie foarte limpede, foarte clar în ceea ce priveşte şi alianţa electorală, ceea ce propune şi USR-PLUS şi USR în aceste campanii şi atunci, e necesară această poziţionare şi procedăm aşa cum am reuşit să luăm şi marile decizii ale organizaţiei, şi chestiunea referendumului cu modificare Constituţiei, deciziile importante le luăm consultând toţi membrii”, a declarat Dan Barna, pentru MEDIAFAX.

Liderul USR a subliniat că votul intern va începe în luna februarie.

„Acum, tocmai ce am deschis discuţiile în interiorul organizaţiei, tocmai ca să fie timp suficient în luna decembrie, cât mai este, şi luna ianuarie, să putem auzi punctele de vedere, să fie dezbateri, lucru firesc şi normal”, a explicat Barna.

Întrebat dacă există riscul ca membrii USR să părăsească partidul în urma unei poziţionări categorice, Barna a spus că speră că nu.

„Eu sper să nu plece nimeni din partid. Miza este, însă, ca partidul să aibă o direcţie foarte clară, prin care electoratul să înţeleagă care este direcţia şi foerta acestui partid”, a adăugat preşdintele USR.