Reacţia lui Tăriceanu la reducerea TVA: Nu poţi majora pensii şi salarii simultan cu diminuarea taxelor

Autori: Ana Petrescu , Mediafax 17.12.2019

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nimeni nu a rezolvat paradoxul majorării salariilor şi pensiilor simultan cu reducerea taxelor. Liderul ALDE a precizat că România deja are un nivel de taxare foarte scăzut.

„Nu există un joben din care în mod miraculos să poţi să scoţi soluţii pentru a majora pensiile şi salariile simultam cu diminuarea taxelor. Nu a rezolvat nimeni acest paradox, dilemă. Trebuie să îşi reconsidere propunerea pe care au făcut-o pentru că altfel nu văd de unde ar putea fi asigurate veniturile când ar exista o astfel de diminuare a TVA. România deja are un nivel de taxare foarte scăzut”, a declarat”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la finalul şedinţei Biroului Politic Executiv al ALDE de la Parlament.

Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil asupra proiectului care reduce TVA de la 19% la 16% iar TVA pentru alimente de la 9% la 5% de la 1 ianuarie 2020. Liberalul Dan Vîlceanu s-a împotrivit, deşi iniţiativa aparţine unor colegi de la PNL.

Referitor la subiect, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că „în acest moment bugetul nu-şi permite o reducere pe TVA”.