ZF/ Banca Transilvania Agribusiness la putere. Gabriel Stanciu, preşedintele cooperativei Braicoop: „Am crescut vânzările de marfă brută, dar am prefera cu toţii să vindem produsul finit“

Autor: Georgiana Mihalache 18.12.2019

Anul acesta a fost unul bun, ne pregătim pentru anul 2020. Am achiziţionat 80% din îngrăşămintele necesare pentru producţia anului viitor.



Cooperativa Braicoop, care include 55 de membri fermieri de pe raza judeţelor Brăila şi Buzău, cu suprafeţe cuprinse între 7 hectare şi 1.260 de hectare, a crescut vânzările de materie primă, iar în 2020 Gabriel Stanciu, preşedintele cooperativei, vrea să pună pe piaţă un produs bio pentru a stimula creşterea plantelor.

„Ne străduim să asigurăm aprovizionara fermierilor noştri la preţuri corecte, supravegherea şi desfăşurarea aprovizionării şi a livrării mărfurilor astfel încât fiecare fermier să nu se mai gândească cât cumpără, cui vinde, când încasează şi siguranţa încasărilor“, a spus Gabriel Stanciu, preşedintele Braicoop. El a fost prezent la conferinţa Agribusiness la putere, organizată de ZF în parteneriat cu Banca Transilvania la Galaţi. Evenimentul a reunit 200 de participanţi, fermieri, bancheri, care au vorbit despre viitorul agriculturii româneşti şi cum poate deveni agricultura principalul contributor la PIB-ul ţării.