Preşedintele Bank of China, Liu Liange: Am venit în România pe termen lung. Vom sprijini proiectele de infrastructură în parteneriat public-privat

Autor: Sorin Pâslaru 18.12.2019

Preşedintele Consiliului de Ad­mi­nis­traţie al Bank of China, Liu Liange, a spus la Bucureşti, unde a fost pre­zent la lansarea sucursalei Bank of China, că a avut discuţii cu Guvernul României des­pre proiectul Comarnic - Bra­şov, unde o com­pa­nie chineză de infrastructură ar putea de­veni par­tener. Sem­narea contractului de parteneriat pu­blic-privat este însă încă în ne­gocieri, mai ales după schimbarea gu­ver­nului de la Bucureşti. Gu­ver­nul anterior selectase consorţiul CCCC (China) - Makyol (Turcia).

„Am venit în România pentru că există po­tenţial mare şi vrem să fructificăm relaţiile tradiţionale foarte bune dintre România şi China. Urmă­rim proiectul de infrastructură în parteneriat public-privat în care este implicată o companie de infrastructură din China. Mi s-a spus că acum se negociază şi urmărim acest proiect. Vor beneficia de tot sprijinul nostru. Suntem pregătiţi să ne oferim sprijinul prin finanţări pe maturităţi pe termen lung“, a spus Liu Liange pentru ZF.