Digi: Am dus reţeaua de fibră optică la 6 milioane de gospodării şi atacăm şi „ultimele redute“ din rural. Serghei Bulgac, CEO: Am ajuns în 25 de ani la o reţea fixă egală cu a Romtelecom, dacă nu cumva i-am şi depăşit

Autor: Adrian Seceleanu 18.12.2019

Compania de cablu RCS&RDS Digi, jucătorul dominant de pe pieţele locale de internet fix şi televiziune prin cablu - cu o cotă de piaţă de peste 50%, controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari, a ajuns în 25 de ani să dez­volte o infrastructură fixă egală sau mai mare decât cea a fostului monopol din tele­fonia fixă - Romtelecom, actualul Telekom, şi are ca ţintă să se extindă în toată România.

„Avem aproape 8 milioane de locuinţe acoperite cu infrastructură proprie în România şi Ungaria, la care se adaugă şi serviciile fixe din Spania. În România avem peste 6 milioane de gospodării acoprite cu fibră optică. În următoarele săptămâni vom reveni cu cifre exacte pentru finele anului, sigur vor fi peste 6 milioane de gospodării acoperite în România de reţeaua fixă de fibră optică“, a declarat Serghei Bulgac, CEO al gigantului din cablu, în cadrul unei întâl­niri cu media. Răspunzând unei între­bări adresate de ZF, el a precizat că în pre­zent Digi acoperă cu reţeaua fixă cel puţin la fel de multe gospodării ca fostul monopol din telefonia fixă, cu diferenţa majoră că fostul Romtelecom încă are o reţea vastă de cupru, cu performanţe scăzute.