Companiile din asigurări au subscris prime brute de 8,1 mld. lei în primele nouă luni ale anului, plus 9%. Cristian Roşu, ASF: Vedem o creştere constantă a segmentului asigurărilor de viaţă şi de sănătate

Autor: Cristina Bellu 18.12.2019

Companiile de asigurare au subscris în primele nouă luni ale anului prime brute în valoare de 8,13 mld. lei, echivalentul unei unei creşteri de aproximativ  9% faţă de valoarea înregistrată în perioada similară din 2018, arată datele transmise miercuri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

“Piaţa asigurărilor începe uşor, uşor să se maturizeze. Vedem o creştere constantă a segmentului asigurărilor de viaţă şi de sănătate, ceea ce este un fapt îmbucurător. Remarc totodată stabilitatea pieţei din punctul de vedere al indicatorilor de solvabilitate. Societăţile au înţeles că trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale”, spune Cristian Roşu, Vicepreşedintele ASF.

Analiza ASF indică faptul că piaţa asigurărilor din România rămâne orientată spre activitatea de asigurări generale, care deţine o pondere de 80% din totalul primelor brute subscrise de societăţile de asigurare.

Astfel, volumul total al primelor brute subscrise pentru asigurările generale în perioada ianuarie-septembrie 2019 a fost de 6,4 mld. lei, din care primele zece societăţi de asigurare care au subscris prime aferente asigurărilor generale au cumulat o valoare de 6,1 mld.lei, ceea ce reprezintă circa 96% din totalul acestui segment de activitate.