Rompetrol Rafinare, partea a grupului KMG, va avea din ianuarie un nou director general, după numirea lui Felix Crudu Tesloveanu la conducerea companiei în locul lui Yedil Utekov

Autor: Roxana Rosu 18.12.2019

Rompetrol Rafinare, partea a grupului KMG, va avea de la 1 ianuarie un nou director general, după numirea lui Felix Crudu Tesloveanu la conducerea companiei în locul Yedil Utekov, care va rămâne membru al Consiliului de Administraţie al  societăţii şi va prelua funcţia de Director Producţie şi Servicii Industriale.

Felix Crudu-Tesloveanu a fost directorul Cabinetului Operational  şi principalele sale atributii au fost coordonarea si monitorizarea implementarii proiectelor din cadrul business unit-ului Operational in conformitate cu strategia Grupului KMG International.

El lucrează în cadrul KMG International din anul 1988,  initial la nivel operational, detinand pozitiile de Manager de Statie, Coordonator Zonal, Coordonator Regional de Vanzari si pana la nivel de management, parcurgand succesiv treptele de Manager Regional de Vanzari, Director de Vanzari, Director de Operatiuni si Director General al Rompetrol Downstream S.R.L. 

De asemenea, Felix Crudu-Tesloveanu a detinut si pozitia de Manager General al Rompetrol Moldova si Rominserv Valves IAIFO.

El este absolvent al Facultatii de Management Comercial din cadrul Universitatii “Dimitrie Cantemir” din Constanta

Utekov Yedil a fost numit Director General al Rompetrol Rafinare în 12 iunie 2014. Anterior, în perioada decembrie 2012 – iunie 2014, el a detinut simultan functia de director general adjunct al Societatii si pe cea de director general al Rompetrol Petrochemicals S.R.L. - societate detinuta integral de Rompetrol Rafinare S.A. (din 13 noiembrie 2013).

Inainte de a lucra în Grupul KMG International, Yedil Utekov a lucrat peste 10 ani in industria de petrol si gaze, lucrand pentru companii importante din Kazakhstan, precum Agip KCO si rafinaria din Atyrau, parte a KazMunayGas - compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan.

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), companie controlată de KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi de statul român prin ministerul Energiei (44,69%), are în portofoliul rafinăriile Petromidia Năvodatri şi Vega Ploieşti. 

Compania a înregistrat afaceri de 7,2 miliarde de lei în S1/2019, în urcare cu 3% faţă de prima jumătate de an din 2018, însă a trecut pe pierderi de 138 mil. lei