Kazahii de la Rompetrol îl promovează pe Felix Crudu Teşloveanu în funcţia de director general

Autor: Roxana Rosu 19.12.2019

Rompetrol Rafinare (RRC), partea a grupului KMG, va avea de la 1 ianuarie 2020 un nou director general după numirea lui Felix Crudu Teşloveanu la conducerea companiei de 2,3 mld. lei capitalizare în locul lui Yedil Utekov, care va rămâne membru al Consiliului de Administraţie şi va prelua funcţia de director producţie şi servicii industriale.

Felix Crudu-Teşloveanu a fost directorul cabinetului operaţional şi principalele sale atribuţii au fost coordonarea şi monitorizarea implementării proiectelor din cadrul business unit-ului operaţional în conformitate cu strategia KMG International. Felix Crudu Teşloveanu lucrează în cadrul KMG International din anul 1988. El a deţinut şi poziţia de manager general al Rompetrol Moldova şi Rominserv Valves IAIFO.

El este absolvent al Facultăţii de Management Comercial din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir din Constanţa. Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), companie controlată de KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%), are în portofoliu rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Compania a înregistrat afaceri de 7,2 miliarde de lei în S1/2019, în urcare cu 3% faţă de prima jumătate de an din 2018, însă a trecut pe pierderi de 138 mil. lei.