Datoriile Metrorex încep să iasă la iveală: Compania ce serveşte transportul public în Capitală negociază cu Alstom pentru prelungirea contractului, în urma datoriei de 147 mil. lei

Autori: Laura Albu , Mediafax 19.12.2019

Metrorex a anunţat că are o sumă restantă de plată de 147 de milioane de lei către Alstom, compania care s-a ocupat de mentenanţa trenurilor, şi că negociază condiţiile de prelungire a contractului pe o perioadă de un an de zile, potrivit unui comunicat remis joi.

Compania a transmis către Alstom Transport S.A., invitaţia pentru a depune o ofertă în cadrul procedurii de atribuire a prestării serviciilor de mentenanţă a materialului rulant aferent transportului cu metroul, pe o perioadă estimată de 1 an (începând cu 01.01.2020 până la finalizarea unei proceduri competitive). Alstom Transport S.A. a răspuns invitaţiei şi a depus oferta în termenul solicitat, iar la acest moment sunt în derulare negocieri pe marginea ofertei depuse în vederea stabilirii condiţiilor pentru semnarea contractului.

„Având în vedere imposibilitatea obiectivă de organizare a unei proceduri competitive, la o dată care să permită derularea şi finalizarea acesteia anterior datei de 31.12.2019, dată la care expiră contractul actual şi în scopul de a asigura condiţiile reglementate pentru operarea transportului de călători cu metroul, la nivelul Metrorex a fost aprobată aplicarea unei proceduri de negociere fără invitaţie la o procedură concurenţială de ofertare.

În sensul celor mai sus prezentate, Metrorex a publicat un anunţ în SEAP şi în JOUE prin care şi-a exprimat în mod transparent intenţia de a încheia cu prestatorul actual (Alstom Transport) un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă a materialului rulant începând cu data de 01.01.2020, până la finalizarea unei proceduri competitive, respectiv pe o perioadă estimată de maxim un an”, precizează Metrorex, în comunicat.