Ce crede Vladimir Putin despre demiterea lui Donald Trump: Preşedintele rus consideră că procedura descinderii preşedintelui american se bazează pe "motive fabricate"

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 19.12.2019

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, consideră că omologul său din Statele Unite, Donald Trump, a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor în scopul demiterii pe baza unor "motive complet fabricate".

"Este improbabil ca politicienii republicani să încerce să înlăture de la putere un reprezentant al propriului partid în baza a ceea ce sunt, în opinia mea, motive complet fabricate", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia de presă Reuters.

Camera Reprezentanţilor a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cazul va ajunge în Senatul SUA, aflat sub controlul Partidului Republican, care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit.