Iulius Group: În ansamblul Iulius Town din Timişoara vor lucra 16.000 de oameni după ce vom livra şi ultima clădire de birouri

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.12.2019

Peste 5.000 de corporatişti s-au mutat în cele trei clădiri de birouri pe care Iulius Group şi Atterbury Europe le-au finalizat în 2019 în ansamblul Iulius Town din Timişoara. Chiriaşi sunt peste 30 de companii. În 2020, ar urma să se adauge a patra - şi ultima - clădire din complex, care va mai aduce 52.000 de metri pătraţi de birouri. După finalizarea şi celei de-a patra cladiri, în Iulius Town îşi vor avea locul de muncă aproximativ 16.000 de oameni – 13.000 în zona de birouri şi 3.000 în cea de retail.

Birourile funcţionale deja, cumulând 50.000 mp, au fost inaugurate la sfârşitul lunii august.

”Anul viitor, odată cu finalizarea United Business Center 0, Iulius Town va găzdui şi cea mai înaltă clădire de birouri din România, cu o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje”, spun oficialii Iulius.

Pe lângă birouri, complexul din Timişoara cuprinde şi o zonă de retail, care, în trei luni de la deschidere, a generat afaceri cu 21% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În 2018, prin Iulius Mall Timişoara au trecut peste 16 milioane de persoane, iar estimările arată că numărul va depăşi 20 de milioane în următorul an.

"Acesta este viitorul în real-estate, vor avea de câştigat cei care vor asculta vocea comunităţii şi vor dezvolta proiecte pe măsura aşteptărilor ei”, spun reprezentanţii Iulius.

La sfârşitul lunii august 2019 a fost inaugurată oficial prima fază din proiectul imobiliar Iulius Town din Timişoara, o investiţie realizată în parteneriat cu fondul de investiţii Atterbury Europe. Etapa care şi-a deschis porţile cuprinde 120.000 de metri pătraţi de spaţii pentru cumpărături (echivalentul a 12 terenuri de fotbal) - incluzând Iulius Mall - în 450 de magazine, un centru de fitness, săli de evenimente, dar şi spaţii office şi spaţii verzi. Ultima clădire, UBC 0, care va fi şi cea mai înaltă din România, este estimat că se va livra în 2020.

De la deschiderea mallului Iulius din Timişoara, la începutul anilor 2000, şi până acum, în dezvoltările de real estate din Timişoara ale Iulius Group au fost investiţi în total 442 de milioane de euro. Suma include şi dezvoltările făcute înaintea începerii proiectului Iulius Town. Iulius Town este, practic, o replicare a modelului pe care Iulian Dascălu l-a implementat iniţial în Iaşi, în ansamblul Palas, un mix de birouri, mall şi parc transformat într-o atracţie pentru locuitorii Moldovei.

Iulius Group, compania prin care au fost dezvoltate proiectele omului de afaceri Iulian Adrian Dascălu, a fost înfiinţată în 1991. După ce multă vreme a dezvoltat singur proiectele, în 2017 fondul Atterbury Europe (în spatele căruia se află acţionari sud-africani) a preluat jumătate din reţeaua de centre comerciale Iulius Ð fondată de Iulian Dascălu, pentru peste 150 mil. euro, potrivit datelor din piaţă.

Grupul de companii Iulius a dezvoltat patru malluri sub brandul Iulius, câte unu în Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava. Pe segmentul office, compania a dezvoltat la nivel naţional peste 146.200 de metri pătraţi de birouri clasa A.