Liviu Arnăutu, Atlas AM: Vom avea cel puţin doi ani în care companiile listate la Bucureşti vor livra dividende semnificative

Autor: Miruna Diaconu 20.12.2019

Companiile listate la bursa de la Bucureşti şi-ar putea remunera in­ves­titorii cu dividende semnificative pentru următorii cel puţin doi ani, sus­ţinute pe de o parte de rezultatele fi­nanciare, dar şi de profiturile nedistr­ibuite, consideră Liviu Arnăutu, preşe­dinte şi acţionar majoritar al Atlas Asset Management, administrator a 258 mil. lei.

„Consider că în continuare vom avea cel puţin doi ani la dispoziţie în care emitenţii vor livra dividende semnificative. În primul rând ne referim la companiile de stat listate la Bucureşti, acolo unde există două elemente care creează aceste premise, rezervele acu­mulate, profiturile nedistribuite până acum care sunt semnificative, şi profita­bilitatea acestora“, spune Liviu Arnăutu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru 2019, companiile de la bursa românească şi-au remunerat investitorii cu dividende cu un randament mediu de circa 7% şi în contextul în care bursa a recuperat până în vară prăbuşirile determinate de Ordonanţa 114 din decembrie 2018.