Liderul PLUS Dacian Cioloş: Nu mai trebuie să ne lăsăm duşi de nas de cei care trăiesc din manipularea celor cu bun-simţ

Autor: Elena Crangasu 22.12.2019

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a scris, duminică, pe Facebook, că aşteaptă de la judecători spună cine ce responsabilităţi are de asumat faţă de mulţi oameni care au murit la Revoluţie. ”Nu mai trebuie să ne lăsăm duşi de nas de cei care trăiesc din manipularea celor cu bun-simţ”, a adăugat el.

”Multe pot fi spuse la 30 de ani de la momentul în care, cu timiditate, dar şi cu determinare, căutam să învăţăm să trăim în firescul libertăţii. Înţelegem, tot mai mult şi mai repede în ultimii ani, că libertate înseamnă şi responsabilitate. Îi voi lăsa pe istorici să vorbească despre ce a fost. Şi aştept cât mai repede de la judecători să ne spună cine ce responsabilităţi are de asumat faţă de mulţi oameni care au murit, atunci, fără vină. Lecţia mea personală este că nu mai trebuie să ne lăsăm duşi de nas de cei care chiar şi după 30 de ani trăiesc din manipularea celor cu bun-simţ. Că lucrurile vor merge mai bine doar din momentul în care vom spune ceea ce credem, ne vom asuma afirmaţiile şi vom face ceea ce spunem”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş.

Fostul premier a apreciat că ultimii trei-patru ani sunt de cotitură, pentru că ”ne-au dat lecţii”.

”Că vom adăuga suficientă masă critică a determinării, a anduranţei şi a focalizării pe ceea ce avem de făcut pentru ca până la împlinirea a 40 de ani de la Revoluţie să ne croim definitiv destinul comun pe valorile pentru care au murit oameni în Decembrie 1989”, a conchis Dacian Cioloş.