Compania de stat Radiocom: Nu înţelegem de ce ANCOM vrea limite la utilizarea în comun a spectrului de către operatori

Autor: Adrian Seceleanu 23.12.2019

Modul în care ANCOM a scris proiectul de decizie privind introducerea partajării spectrului radio sugerează că arbitrul telecom şi-ar dori de fapt să păstreze neschimbat cadrul de reglementare, afirmă surse din piaţă.



Modul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a scris proiectul de decizie prin care se pregăteşte să introducă în premieră în România posibilitatea ca firmele de comunicaţii să-şi folosească în comun spectrul radio - respectiv li­mi­tat la anumite benzi de frecvenţă şi doar pentru anumiţi operatori - nu este „justificat“, afirmă reprezentanţii com­paniei de comunicaţii de stat Radiocom, într-un răspuns transmis la o solicitare a ZF.

„Radiocom apreciază că regle­mentarea în România a conceptului de spectrum-sharing  reprezintă doar o transpunere în legislaţia românească a normelor adoptate la nivel european. Din acest punct de vedere apreciem că restrângerea aplicării conceptului  la  banda de 3400-3800 MHz  poate re­prezenta o limitare care nu se justifică“, au precizat pentru ZF reprezentanţii operatorului.