Americanii au devenit mai miloşi: Numai 22 de persoane au primit o sentinţă de condamnare la moarte, al doilea cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii

Autor: Iulian Tenchiu 03.01.2020

Numărul persoanelor condamnate la moarte a atins în acest an cel mai scăzut nivel din ultimi 30 de ani. În 2019, doar 22 de persoane au primit o sentinţă de condamnare la moarte, scrie democraticunderground.org.

Rata scăzută a crimelor violente, faptul că a fost acordată mai multă atenţie asupra condamnărilor eronate şi cheltuielile din ce în ce mai mari, care vin la pachet cu o  astfel de sentinţă au contribuit la această puternică scădere a condamnărilor la moarte.

Statele au adoptat din ce în ce mai rapid ideea de condamnare pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată, ceea ce potrivit sondajelor, s-a transformat într-o alternativă la pedeapsa cu moartea.

California, statul unde s-au înregistrat cele mai multe sentinţe de condamnare la moarte, a decis amânarea execuţiilor, iar guvernatorul Gavin Newsom a afirmat că în timpul mandatului său nu va avea loc nicio execuţie.