Acţionarii Romgaz au aprobat în şedinţa de astăzi schimbarea parţială a componenţei Consiliului de Administraţie

Autor: Roxana Rosu 23.12.2019

Acţionarii Romgaz, producător de gaze naturale controlat de statul român, au aprobat în şedinţa de astăzi schimbarea parţială a componenţei Consiliului de Administraţie, odată cu revocarea unor membri şi numirea unor administratori provizorii.

Astfel, Manuela Petronela Stan Olteanu, Niculae Havrilet, Caius-Mihai Parpala, Tudorel Harabor şi Nicolae Cimpeanu au fost revocaţi din funcţie, acţionarii numindu-i ca administratori provizorii, pe o perioadă de 4 luni, pe Aristotel Marius Jude (Mediaş), Marius-Dumitru Marin (Deva), Balazs Botond (Mediaş), precum şi pe Manuela Petronela Stan Olteanu (Voluntari) şi Tudorel Harabor (Bârlad).

Niculae Havrileţ, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Romgaz, începând cu data de 9 decembrie, el fiind numit în funcţia de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Romgaz a raportat pentru primele nouă luni din 2019 o cifră de afaceri de 3,7 mld. lei, echivalentul unei creşteri de 10,1% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a majorat cu 18,9%, până la valoarea de 1,18 mld. lei.

Compania cu circa 5.700 de angajaţi este controlată în proporţie de 70% de  statul român prin intermediul Ministerului Energiei, Economiei şi Mediului de Afaceri.