Parlamentarii PNL au depus 26 de amendamente agreate de Guvern pentru bugetul de stat, printre care şi finanţarea pentru Start-Up Nation din credite de angajament

Autor: Elena Crangasu 23.12.2019

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, luni, că iberali au depus 26 de amendamente pentru proiectul de buget, printre care finananţarea Start-Up Nation şi creşterea burselor pentru învăţământul dual. Totodată, parlamentarii au propus menţinerea sporurilor în 2020.

„Parlamentarii PNL au depus 26 de amendamente agreate de Guvern pentru bugetul de stat. O să fac referire doar la cinci dintre ele: creşterea burselor pentru învăţământul profesional dual de la 200 la 300 de lei. Al doilea amendament se referă la finanţarea pentru Start-Up Nation din credite de angajament, suma de un milion de lei. Al treilea amendament se referă la industria de apărare, tot credite de angajament 150 de mii de lei şi cred că este important, totodată, finanţarea pentru aeroportul Ghimbav-Braşov cu 50 de mii de lei”, a afirmat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Totodată, un amendament depus de Florin Roman şi deputatul Dan Vîlceanu se referă la menţinerea sporurilor şi plafonarea lor începând cu 2020.

„Sunt principalele amendamente depuse de către PNL pe bugetul de stat, iar alte amendamente au fost depuse pe OUG114. Aici, am depus, împreună cu Dan Vîlceanu, un amendament de menţinere a sporurilor în forma în care sunt plătite acum, iar o plafonare a lor la nivelul lui 2019, începând cu anul viitor, am gândit-o, practic, în doi paşi, pentru că ne puteam găsi în situaţia de a fi încălcate contracte colective de muncă şi de a se ajunge la litigii destul de numeroase”, a adăugat el.