Banca Centrală din Sri Lanka va avea un nou guvernator al băncii cu câteva zile înainte de a lua o decizie privind rata dobânzilor

Autor: Mircea Nica 24.12.2019

Weligamage Don Lakshman a preluat funcţia de guvernator al Băncii Centrale din Sri Lanka, cu câteva zile înaintea evaluării de către autoritatea de politică monetară a ratelor dobânzilor, conform Bloomberg.

Noul guvernator preia funcţia într-un moment în care creşterea economică a încetinit după agitaţiile politice şi atacurile cu bombe de duminica de Paşte, care au afectat turismul. Banca centrală, care a redus dobânzile de două ori în acest an, plănuieşte o revizuire a politicii monetare pe data de 27 decembrie.

Un sondaj realizat de Bloomberg News asupra economiştilor înainte de numire noului guvernator a arătat că băncile centrale au păstrat ratele de creditare şi ratele depozitelor neschimbate.

Lakshman este profesor emerit la catedra de economie din cadrul Universităţii din Colombo, din care a fost vice-cancelar din 1994 până în 1999. În 2005, el a fost distins cu cea mai înaltă onoare civilă din Sri Lanka „Deshamanya” pentru contribuţia sa în domeniul educaţie.