Jaf ca în filme: Hoţii au aruncat în aer un bancomat la Poiana Braşov şi au furat peste 100.000 lei

Autori: Andreea Tobias , Mediafax 29.12.2019

Hoţii au reuşit să fure din bancomatul aruncat în aer la Poiana Braşov peste 100.000 lei. Bancomatul era amplasat la intrarea unui restaurant. 

Reprezentanţii Poliţiei Braşov afirmă că din primele cercetări a rezultat faptul că bancomatul a fost alimentat, vineri, cu 107.000 lei şi 1.000 de euro.

„În această dimineaţă, Poliţia staţiunii Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că un bancomat amplasat în curtea unui local din Staţiunea Poiana Braşov ar fi distrus. Echipa operativă (...) efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, clarificării stării de fapt, identificării autorilor. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov”, au spus reprezentanţii Poliţiei Braşov.

Un bancomat din Poiana Braşov a fost distrus în noaptea de sâmbătă spre duminică. Surse locale spun că bancomatul a fost aruncat în aer. Potrivit aceloraşi surse, bancomatul era amplasat la intrarea unui restaurant.

În urmă cu exact un an, o explozie s-a produs la sucursala unei bănci din oraşul Braşov, iar potrivit informaţiilor de atunci, hoţii au aruncat în aer bancomatul. Din bancomatul detonat lipseau la momentul respectiv 160.000 de lei.

În acelaşi cartier, în septembrie 2014, hoţii au furat, în 37 de secunde, un seif de 50 de kilograme din sucursala unei bănci. Atunci, patru persoane au furat o maşină, au mers în cartierul unde se afla sucursala şi au furat seiful în 37 de secunde. Câteva luni mai târziu, în aprilie 2015, oamenii legii i-au identificat pe cei implicaţi în această lovitură şi s-a pus în mişcare acţiunea penală. Prejudiciul cauzat a fost de 300.000 lei, incluzând şi valoarea maşinii furate.