Vicepremierul Raluca Turcan: Dacă nu va fi atacată la CCR, Legea Bugetului de stat poate intra în vigoare pe 6 ianuarie

Autor: Ana Petrescu 30.12.2019

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, că legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2020 vor putea fi promulgate şi intra în vigoare cel mai devreme pe 6 ianuarie, în cazul în care nu vor fi contestate la Curtea Constuţională.

„Au fost depuse azi la secretariatul general al Parlamentului pentru sesizarea la Curtea Constituţională. Două zile a fost calendarul. Termen de sesizare 30-31. Dacă nu sunt atacate pot pleca la promulgare în 6 ianuarie. Aşadar bugetul ar putea intra în vigoare cel mai devreme în 6 ianuarie”, a afirmat Raluca Turcan, în debutul şedinţei de luni a Guvernului.

Ea a precizat că intrarea în vigoare a proiectului care modifică OUG 114, prin asumarea răspunderii Guvernului, ar putea fi întârziată, în contextul în care PSD a anunţat că va depune la CCR o sesizare pe fond privind actul normativ.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că este „o veste bună” faptul că vor intra în vigoare legea bugetului de stat şi cea a bugetului asigurărilor sociale.

Pe 23 decembrie, Executivul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe cele două acte normative.