Metrorex a semnat cu Alstom un nou contract pentru servicii de mentenanţă pentru 2020

Autor: Laura Albu 30.12.2019

Compania Alstom care asigură mentenanţa trenurilor de metrou şi compania de stat Metrorex au încheiat un nou contract pentru anul 2020. Acesta este valabil de la 1 ianuarie 2020, potrivit reprezentanţilor Alstom. Contractul anterior expiră în data de 31 decembrie 2019.

„Alstom confirmă încheierea, conform prevederilor legale, a unui contract nou cu o durată de 12 luni cu Metrorex, pentru mentenanţa completă a trenurilor de metrou începând cu 1 ianuarie 2020”, anunţă compania.

Reprezentanţii Alstom asigură bucureştenii că vor putea circula „în siguranţă cu metroul, conform planificării normale”.

Alstom este compania care a furnizat servicii complete de mentenanţă pentru trenurile de metrou în ultimii 15 ani, timp în care disponibilitatea flotei a crescut de la 60% în 2004 la 99,96% în prezent.

Metrorex a anunţat anterior, că are o sumă restantă de plată de 147 de milioane de lei către Alstom şi că negociază condiţiile de prelungire a contractului pe o perioadă de un an de zile.

Compania de stat a transmis către Alstom Transport S.A., invitaţia pentru a depune o ofertă în cadrul procedurii de atribuire a prestării serviciilor de mentenanţă a materialului rulant aferent transportului cu metroul, pe o perioadă estimată de 1 an (începând cu 01.01.2020 până la finalizarea unei proceduri competitive). Alstom Transport S.A. a răspuns invitaţiei şi a depus oferta în termenul solicitat, potrtivit unui comunicat Metrorex remis în 19 decembrie.