Familia Timiş, cea care deţine producătorul de mezeluri Cris-Tim, vrea să ajungă la 100 de hectare de viţă-de-vie în 3-4 ani

Autor: Mădălina Dediu Panaete 31.12.2019

Radu Timiş jr., CEO al grupului Cris-Tim, spune că în 3-4 ani familia sa vrea să ajungă la 100 de hectare de viţă-de-vie, faţă de 48 cât deţine în prezent.

 


Radu Timiş jr., CEO al grupului Cris-Tim, spune că în 3-4 ani familia sa vrea să ajungă la 100 de hectare de viţă-de-vie, faţă de 48 cât deţine în prezent.

„Avem o podogrie de 40 hectare în Dealul Mare şi alte 8 hectare de viţă-de vie la conac ( Casa Timiş din Chiţorani n-red.). În 3-4 ani vrem să ajungem la 100 de hectare de viţă-de-vie. Vom deveni un producător de talie medie. La brandul de vin încă lucrăm”, a spus managerul. Grupul Cris-Tim se pregăteşte astfel să intre pe piaţa vinurilor şi vrea să-şi construiască propria cramă în localitatea Chiţorani, pe Drumul Vinului, acolo unde deţine şi un conac, conform ultimelor date.

Conacul Casa Timiş se numea înainte de a fi preluat de familia Timiş, în vara anului trecut, Conacul Domniţei Ralu, şi a aparţinut unui om de afaceri din judeţul Prahova. Povestea conacului a început 1925, iar ulterior în 2015 a fost renovat.

Conacul are şapte camere şi trei apartamente, un restaurant cu 70 de camere, o terasă cu acelaşi număr de locuri, dar şi un salon pentru evenimente cu o capacitate de 200 de persoane, conform datelor de pe site-ul companiei. Familia Timiş produse vinuri deocamdată într-o altă cramă deţinută de o altă companie.