Ministrul de Interne Marcel Vela: Elicopterele SMURD vor efectua intervenţii ziua şi noaptea

Ziarul Financiar 06.01.2020

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni, că aeronavele SMURD vor putea efectua intervenţii atât ziua, cât şi noaptea, după ce patru piloţi în rezervă au acceptat să revină în sistem pe posturile de comandant de aeronavă.  Astfel, 6 aeronave vor fi disponibile în România. 

„Am luat legătura cu piloţi rezervişti care au ieşit la pensie odată cu legea care a deschis uşa foarte larg pentru angajaţii Ministerului şi au accepat să revină în sistem”, a anunţat ministrul de Interne.

Potrivit lui Marcel Vela, este vorba despre 4 piloţi care vor prelua posturile de comandant pe aeronavă SMURD.

„Elicopterele SMURD din Iaşi, Arad, Craiova şi Constanţa să poată executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienţilor sau a celor accidentaţi. În acest moment, putem anunţa cetăţeni că în acest semestru vor opera şi cele 4 elicoptere de pe aeroport către aeroport. Pe lângă cele din Târgu Mureş şi Bucureşti, iată că vom avea 6 aeronave disponibile pentru a acoperi teritoriul României”, mai explică Marcel Vela.

Ministrul anunţă că va propune o iniţiativă legislativă astfel încât toate oraşele si municipiile din România să-şi poată amenaja locuri de aterizare şi decolare autorizate: „Să corespundă tehnic inclusiv pentru decolări şi aterizări de noapte, astfel încât tot ce ţine de sistemul de urgenţă să fie aproape de cetăţean”, mai punctează ministrul.