Investitorii americani nu sunt atât de speriaţi de conflictul dintre Trump şi Iran: Dow Jones deschide în scădere cu 0,4%

Autor: Liviu Popescu 06.01.2020

Investitorii de la bursa americană, cea mai mare la nivel mondial în funcţie de valoarea de piaţă a companiilor listate, nu par atât de speriaţi de conflictul dintre preşedintele american Trump şi Iran în contextul în care indicele Dow Jones a deschis şedinţa de tranzacţionare de luni cu o scădere de 0,4%, arată datele Wall Street.

Bursele la nivel mondial sunt supuse unui test major şi au început anul 2020 în scădere, ca o reacţie de teamă a investitorilor la o posibilă escaladare a tensiunilor dintre Iran şi SUA, în timp ce activele de refugiu, precum yenul japonez şi metalele preţioase, în special aurul, se apreciază până la noi maxime.

În Europa, bursele au închis pe minus, inclusiv cea de la Bucureşti, care s-a depreciat cu 0,6%, arată datele BVB.

Pentru bursa de la Bucureşti, reacţia investitorilor este una negativă în contextul în care 2020 este primul an din 2016 încoace în care indicele BET începe prima şedinţă pe minus. Dacă bursele europene vor înregista un episod mai dur de scădere, nici BVB nu va face notă discordantă, spune un analist pentru ZF.