ZF Live. Bogdan Badea, CEO al eJobs: În 2020, oferta de locuri de muncă va creşte cu circa 10-15%, iar pachetele salariale cu 5-10%. Cei mai căutaţi sunt angajaţii din zona de digitalizare, din retail şi cei entry-level. Bucureştiul atrage aproximativ 30 - 40% din totalul de joburi, urmat de Cluj, Iaşi, Timişoara şi Braşov

Autor: Ramona Cornea 07.01.2020

Anul acesta, oferta de locuri de muncă de pe piaţa din România va creşte cu aproximativ 10 – 15%, nivel similar cu cel înregistrat în 2019. Companiile caută angajaţi pentru poziţii în zona de digitalizare, în retail, precum şi pentru poziţii de entry-level, după cum spune Bogdan Badea, CEO al platformei de recrutare online eJobs.

„Numărul de joburi continuă să crească, trendul acesta care ţine de câţiva ani de zile nu s-a oprit nici în 2019. În 2019 comparativ cu 2018 oferta de joburi a fost mai mare cu 15%. În 2020, cred că valoarea va fi similară, cu o creştere de circa 10 – 15%. Zonele care au crescut destul de mult sunt cele care duc spre digitalizare, adică poziţiile orientate către domeniul IT. În continuare, zona retail a fost una fierbinte, cu tot ceea ce înseamnă lucrători comerciali, vânzători în magazine. De asemenea, există cerere pentru angajaţii entry-level. În toate domeniile este nevoie de oameni la început de drum“, a declarat Bogdan Badea în cadrul emisiunii de business ZF Live.