Cum arată noul sediu al One United Properties, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, în care a investit peste 1 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 07.01.2020

Dezvoltatorul cu capital românesc One United Properties, controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, urmează să ocupe peste 15% din spaţiul de birouri al proiectului North Gate din Pipera, achiziţionat în toamna anului 2017 în urma unei licitaţii publice, şi în care a investit peste 1 mil. euro pentru retehnologizare.

”Noul spaţiu în care îşi va desfăşura activitatea echipa One este un mediu modern ce se încadrează în ultimele tendinţe office şi suntem convinşi că reprezintă cadrul perfect pentru generarea unor idei şi proiecte creative”, spune Mihai Păduroiu, CEO Divizia Office One United Properties.

Proiectul North Gate a fost ridicat de omul de afaceri Marius Ivan prin dezvoltatorul Creativ Invest Grup. Compania a atras în 2008 o finanţare de 48 mil. euro pentru construcţie de la Westdeutsche Immobilien Bank din Germania. Ulterior, compainia a intrat în insolvenţă, iar ansamblul de birouri a fost executat silit pentru a recupera o parte din creanţa Westdeutsche Immobilien Bank. El a fost achiziţionat în octombrie 2017 de One United Properties într-o licitaţie publică cu preţul de 16,8 milioane de euro plus TVA.