Lucian Bode, Ministrul Transporturilor: Avem buget cu 70% mai mare pentru autostrăzi faţă de 2018. Este nevoie de seriozitate

Autori: Laura Albu , Mediafax 07.01.2020

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor Lucian Bode a declarat marţi că CNAIR are în 2019 cu 70% mai mulţi bani alocaţi construcţiilor de autostrăzi. El a spus că ideea că nu ar exista bani pentru autostrăzi este falsă.

„Avem 12,1 miliarde de lei, bani alocaţi, cu 70% mai mult decât în 2018, spre exemplu, bani alocaţi prin Legea bugetului. Pe titlul 58 pe fonduri europene, am avut anul trecut 5,9 miliarde de lei alocaţi, am executat 4,2 miliarde, deci mai puţin decât am avut alocaţi iar în acest an avem 6,4 miliarde, deci 1,3 miliarde de euro. Dacă ar fi să finalizăm cei 134 de kilometri de care vorbeam, care sunt în diferite stadii de execuţie, ne-ar mai rămâne bani. Deci este falsă ideea că nu avem bani sau că nu sunt alocări suficiente”, a precizat, marţi, Lucian Bode, la Digi 24.

Acesta a mai spus că va bugetul alocat construcţiilor de drumuri şi autostrăzi anul acesta va depăşi suma de anul trecut.

”Eu vorbesc strict de bugetul CNAIR (Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii -n.red.) pe componentă de autostrăzi şi drumuri naţionale. Pe drumuri naţionale am avut 1,6 miliarde anul trecut pentru asfaltări, covoare asfaltice, plombări, reparaţii, şi în acest an estimăm să depăşim această valoare. Bani sunt, doar mobilizare, seriozitate, o relaţie corectă între beneficiar, antreprenorul general şi subcontractori, dacă ei sunt plătiţi atunci există şi stadiu fizic în teren”, a adăugat ministrul Transporturilor.