Lucian Bode, ministrul transporturilor: putem să punem la punct infrastructura rutieră şi feroviară în România cu 40 miliarde de euro, în zece ani. Dar trebuie să ne împrumutăm

Ziarul Financiar 08.01.2020

Ministrul transporturilor, Infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode a declarat marţi că infrastructura din România ar putea fi pusă la punct în termen de 10 ani cu investiţii totale în valoare de 40 de miliarde de euro.

„Eu spun că noi am avea nevoie de aproximativ 40 miliarde de euro că să ne punem la punct, în următorii 10 ani, tot ce înseamnă infrastructură feroviară şi rutieră. Eu cred că România îşi permite acest lucru. Dacă nu vom face noi acest lucru, clasa politică, indiferent de culoarea politică, şi ne vom aşeza la masă, copiii noştri peste 15 ani vor vorbi (tot) despre lipsa infrastructurii moderne în România“, a precizat Bode, la Digi 24.

Acesta a adăugat că CFR SA are la dispoziţie 252 de milioane de euro anul acesta pentru achiziţia vagoanelor şi locomotivelor, dar şi pentru reparaţiile celor vechi.

„Avem un parc de vagoane şi locomotive vechi, condiţiile, în multe situaţii, nu sunt dintre cele pe care ni le dorim, dar în acelaşi timp avem la dispoziţie 252 milioane de euro prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pe acest exerciţiu financiar, să achiziţionăm material rulant nou, suntem în procedură, şi eu îmi exprim speranţa că din actualul exerciţiu financiar vom achiziţiona vagoane noi, astfel încât condiţiile să fie mult îmbunătăţite. Sigur, le reparăm şi pe celelalte vechi“, a explicat ministrul. Mediafax