Affidea cumpără o clinică de diagnostic PET/CT din Cluj şi ajunge la 37 de centre la nivel naţional

Autor: Georgiana Mihalache 09.01.2020

Affidea România, cel mai mare jucător local din piaţa de servicii imagistice, a achiziţionat CT Clinic, un operator local din Cluj-Napoca specializat în investigaţii PET/ CT (o modalitate de diagnostic în oncologie – n.red.). Prin această achiziţie, Affidea îşi consolidează poziţia pe piaţa de servicii medicale de diagnostic oncologic, ajungând la al treilea centru unde este disponibilă această investigaţie medicală, după Bucureşti şi Timişoara.

CT Clinic este un operator privat de talie mică, fiind înfiinţat în 2013, iar din acţionariatul companiei fac parte Bogdan Spătaru şi Doru Filip, potrivit platformei confidas.ro. Clinica a avut afaceri de 9,8 mil. lei în 2018, cel mai recent an pentru care există date publice, în creştere cu 25% faţă de anul anterior. Compania a raportat un profit de 2 mil. lei şi are 13 salariaţi.

Prin această achiziţie, Affidea România ajunge la 37 de centre medicale în 19 judeţe, având peste 1.000 de profesionişti, iar anual realizează peste 1,6 milioane de examinări.