Impozit majorat cu până la 500% pentru clădirile degradate într-o localitate din judeţul Braşov

Autor: Laura Petrescu 09.01.2020

Primăria Făgăraş a decis ca de anul acesta să impună un impozit de la 300% până la 500% pentru clădirile degradate. Imobilele aflate în proprietatea municipalităţii vor fi reabilitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Primăriei Făgăraş, aproximativ 200 de construcţii au fost verificate, constatându-se că 70 dintre acestea se află stare avansată de degradare. Clădirile sunt în paragină, insalubre, cu faţada degradată sau cu geamuri sparte.

Zeci de proprietari au fost deja somaţi să intervină pentru reabilitarea lor, anunţă Primăria Făgăraş.

De luna aceasta, persoanele care nu au început lucrările de întreţinere necesare, în termen de 6 luni de la data primirii somaţiei, vor plăti impozit majorat.

Consiliul Local a emis deja hotărâri în ultima şedinţă de anul trecut, care vizează proprietarii a 4 clădiri. Acestea vor fi supraimpozitate cu 300%, iar alţi doi proprietari, anunţaţi anterior că vor fi nevoiţi să plătească impozit de 500%, au început lucrările de reabilitare.

Pe de altă parte, alţii au finalizat deja reabilitarea clădirilor pe care le deţin, în special în zona centrală a oraşului.

Şi clădirile care aparţin Primăriei şi sunt degradate vor fi reabilitate.

„Primăria Făgăraş este vizată, de asemenea, de propriile măsuri. Municipalitatea deţine imobile degradate, astfel că anul viitor încep demersurile pentru reabilitarea acestora. Clădirea de pe strada Bălcescu nr. 53 va fi transformată într-o creşă, iar investiţiile vor fi demarate în 2020. În cazul imobilului în care a funcţionat Băia Comunală aşteptăm să se deschidă o linie de finanţare, pentru a fi transformată într-o clădire cu destinaţie culturală. Pentru fosta unitate militară, din cartierul Tudor Vladimirescu, se lucrează la un proiect prin care clădirea să devină sediu administrativ, unde să funcţioneze Primăria, Trezoreria, Finanţele şi alte instituţii”, transmite Primăria Făgăraş.