Marcel Ciolacu, reales lider al PSD Buzău: Vreau să fac parte din echipa de conducere de la centru

Ziarul Financiar 09.01.2020

Marcel Ciolacu a fost reales, joi, preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Buzău.El a spus la Congresul extraordinar al filialei că vrea să facă parte din echipa de conducere a partidului de la nivel central, dar a precizat că nu a luat încă o hotărâre în ceea ce priveşte candidatura la şefia PSD.

Marcel Ciolacu a fost reales cu unanimitate de voturi preşedinte al filialei judeţene a PSD Buzău.

„Acum patru ani tot această listă aţi ales-o. Este normal, niciodată nu schimbi echipa câştigătoare. Eu vă mulţumesc din suflet şi pentru votul de azi şi pentru că mi-aţi fost alături timp de 4 ani. Când m-aţi ales v-am făcut două promisiuni: ne angajam nu mai mult de două mandate, fiindcă aşa este normal. Eu o să mă ţin de această promisiune, nu este deşartă”, a spus Marcel Ciolacu.

El a vorbit şi despre o posibilă candidatură la funcţia de preşedinte al PSD.

„Aş vrea să vă rog ceva foarte mult. În primul rând aş vrea ca hotărârea în ceea ce priveşte candidatura mea la nivel central, de preşedinte, să fie o hotărâre pe care o iau eu cu mine însumi şi cu certitudine veţi fi primii pe care ii anunţ. Nu înseamnă că am făcut un pas lateral sau în spate. În schimb, vă spun cu certitudine de sută la sută că o să vreau să fac parte din echipa de la nivel central. M-aţi ajutat prin faptul că aţi avut încredere în mine, că m-aţi ales ca să am această pretenţie la nivel naţional să fac parte din viitoarea echipă a PSD. Toată echipa interimară din Biroul Permanent Naţional, în frunte cu mine şi cu domnul Paul Stănescu, avem o viziune clară de modernizare, restructurare şi de reformă a acestui partid. Este momentul care ne trebuie, nu avem aşa de mult timp, vin alegerile şi avem o presiune extraordinară”, a mai spus Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.