Loteria Română, o companie a statului cu afaceri de 1 mld. lei, l-a numit pe Sebastian Moga în funcţia de director general. Consiliul de Administraţie al companiei naţionale Loteria Română l-a numit pe Sebastian Iacob Moga în funcţia de director general

Autor: Mediafax 10.01.2020
El vine din poziţia de manager de zonă pe Cluj.

Acesta a mai fost anterior directorul companiei, lucrând în cadrul Loteriei România de circa 14 ani. Încă din anul 2005, Moga a ocupat mai multe poziţii de conducere la nivelul Loteriei Române, inclusiv pe cea de director general, şi a coordonat activitatea mai multor centre teritoriale. În ultimii ani el a deţinut funcţia de manager de zonă al Punctului de Lucru Judeţean Cluj.

„Consider că expe­rienţa avută în teritoriu privind dezvoltarea reţelei Loteriei ar fi un prim argument care să convingă că este loc de mai bine la nivelul întregii companii, că sunt soluţii pentru o creştere a veniturilor din exploatare, precum şi pentru o creştere a vizibilităţii în piaţa jocurilor de noroc. Sunt destule măsuri care pot fi aplicate, astfel încât să ne putem plia mai bine pe obiectivul principal al companiei, acela de a contribui la finanţarea obiectivelor de interes naţional“, a declarat Sebastian-Iacob Moga, noul director general al Loteriei Române.

Compania de stat a sărit de pragul de un miliard de lei cifră de afaceri în 2018, în timp ce profitul s-a situat la 95 de milioane de lei. În ceea ce priveşte numărul mediu de angajaţi ai companiei, acesta s-a menţinut la aproximativ 2.500 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Pentru anul 2019 oficialii companiei estimează o creştere de până la 1,1 mld. lei a cifrei de afaceri.

Cu o istorie de peste 100 de ani, Loteria Română este compania care organizează şi exploatează, în calitate de unic organizator, pe întreg teritoriul ţării, jocuri loto. 

Compania Naţională Loteria Română se numără printre cei mai mari jucători din industria locală a jocurilor de noroc. Piaţa locală de profil se situează la o valoare de peste un miliard de euro.

Sebastian-Iacob Moga, noul director general al Loteriei Române