Dorna Turism, companie care administrează hotelurile Bradului şi Călimani din Vatra Dornei, contractează un credit de 2,1 mil. lei de la Banca Transilvania. „Împrumutul va fi folosit pentru acoperirea deficitului de lichiditate în primele luni ale anului.“

Autor: Cristina Bellu 10.01.2020

Acţionarii Dorna Turism (DOIS), companie ce administrează hotelurile de trei stele Bradului şi Călimani din staţiunea Vatra Dornei, au aprobat contractarea unui credit de maximum 2,1 mil. lei, pe o perioadă de 12 luni, de la Banca Transilvania, care va fi folosit pentru a acoperi deficitul de lichiditate din primele luni ale anului.

“Împrumutul de 2 mil. lei va fi folosit pentru acoperirea deficitului de lichiditate în primele luni ale anului, până la primele încasări din contractul cu Casa Naţională de Pensii ce se va încheia pentru 2020, în timp ce un plafon de 100.000 de lei va fi folosit pentru emiterea scrisorilor de bună execuţie a contractului ce se va încheia ulterior câştigării licitaţiei cu Casa Naţională de Pensii”, transmit reprezentanţii Dorna Turism.

Compania garantează creditul cu o ipotecă imobiliară formată din complexul hotelier Bradul şi baza de tratament aflată în proprietatea societăţii, precum şi cu o ipotecă mobiliară asupra soldurilor creditoare ale conturilor şi subconturilor deschise la Banca Transilvania de către Dorna Turism.