PNL pregăteşte demersurile pentru alegerile anticipate. Vicepremierul Raluca Turcan: Am stabilit echipa de negociere PNL şi începem discuţiile pentru anticipate

Autori: Elena Crangasu , Mediafax 10.01.2020

Vicepremierul Raluca Turcan a scris, vineri, pe Facebook, că PNL a stabilit echipa de negociere pentru a putea să înceapă discuţiile cu partidele din Parlament, în vederea declanşării alegerilor anticipate. Din echipă fac parte Ludovic Orban, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău.

Potrivit unor surse liberale, în echipa de negociere sunt Ludovic Orban, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău.

„Am stabilit echipa de negociere la nivelul partidului şi începem discuţiile cu forţele din Parlament care înţeleg punctul critic în care ne aflăm. Trebuie să eliberăm Parlamentul de PSD cât mai repede cu putinţă, pentru că fiecare zi care trece este în defavoarea oamenilor”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan a subliniat că e nevoie de schimbarea „majorităţii toxice” din Parlament, pentru elaborarea reformelor de care societatea are nevoie.

„Vrem să facem reformele profunde de care ţara are urgent nevoie, să punem în practică punct cu punct agenda pentru care oamenii au votat la europarlamentare, la prezidenţiale sau la referendumul pe Justiţie. Nu putem, însă, mişca lucrurile câtă vreme întreg Parlamentul este ţinut captiv de o majoritate toxică, lipsită de legitimitate”, a motivat liderul liberal.

Raluca Turcan consideră că „menţinerea unui PSD dominant în Parlament încă un an riscă să blocheze toate lucrurile bune şi aşteptate pentru care există voinţă politică”, anume desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, eliminarea pensiilor speciale şi alegerea primarilor în două tururi.

Ludovic Orban a anunţat, vineri, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu şeful statului începerea procedurilor pentru declanşarea alegerilor anticipate. Premierul susţine că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele.