Elon Musk dă lovitura: Acţiunile Tesla cresc cu 8% şi sparg pragul de 500 de dolari, la doar o săptămână după ce a ajuns cea mai valoroasă companie auto din SUA

Autor: Alex Ciutacu 13.01.2020

Acţiunile Tesla cresc cu 8% pe Nasdaq, luni, iar preţul de tranzacţionare a spart bariera de 500 de dolari per acţiune, la doar o săptămână după ce comania fondată de Elon Musk a devenit cel mai valoros producător auto din SUA. 

Astfel, la doar o săptămână după ce a atins pragul de 80 miliarde dolari pe bursă, acţiunile companiei au trecut pragul psihologic de 500 de dolari, ceea ce generează o capitalizare de aproape 93 miliarde dolari, luni la ora 19.45 (n.r: ora României).

Evoluţia preţului acţiunilor Tesla a fost încurajată de un analist de pe Wall Street care şi-a îmbunătăţit aşteptările cu privire la compania fondată de Elon Musk.

Colin Rusch, analist în cadrul Oppenheimer, a majorat predicţia de preţ pentru acţiunile Tesla pe următoarele 12-18 luni la 612 dolari per acţiune, în comparaţie cu o estimare anterioară de 385 dolari per acţiune, susţinând că Tesla „a atins un nivel critic suficient pentru a susţine un cashflow sustenabil”, potrivit FT. 

El a mai adăugat că grupul din California şi-a construit un avantaj prin tehnologia de baterii şi prin entuziasmul consumatorilor, ceea ce poate impulsiona acţiunile pe bursă şi poate perturba piaţa.

„Credem că toleranţa la risc a companiei, abilitatea de a implementa lecţii în urma erorilor din trecut, şi o ambiţie mai mare decât a competitorilor sunt elemente ce încep să se facă resimţite şi să prezinte un risc existenţial la adresa companiilor de transport care nu pot ţine pasul cu inovaţia”, scrie Rusch.