Omer Tetik, CEO BT: Vrem să susţinem cât mai mulţi antreprenori prin dezvoltarea activităţii de microfinanţare

Autor: Roxana Rosu 14.01.2020

Banca Transilvania vrea să facă o nouă achiziţie în Republica Moldova şi să preia integral Microinvest, o companie specializată pe finanţarea microîntreprinderilor, liderul pieţei financiare non-bancare din ţara vecină.

În prezent, BT se află în etapa de solicitare a aprobării achiziţiei de către autorităţile de supraveghere din România şi de către alte autorităţi relevante.

“Pasul pe care îl facem prin această nouă achiziţie arată angajamentul BT de a susţine cât mai mulţi antreprenori prin dezvoltarea activităţii de microfinanţare a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este oportunitatea pe care dorim să o valorificăm în favoarea clienţilor aflaţi la început de drum. Vom face acest lucru prin combinarea modelului de business pe care îl avem în România la BT Mic, cu cel al Microinvest, precum şi prin creşterea sinergiilor cu alte companii ale Grupulu

Microinvest are peste 25.000 de clienţi, aproape 200 de angajaţi, 13 sucursale şi a acordat până acum peste 30.000 de finanţări.

Potrivit datelor Microinvest, principalul acţionar al firmei, cu 54,9%, Balkan Financial Sector Equity Fund Olanda, urmat de Fundaţia Soroş-Moldova, cu 24,4%, Oikocredit din Olanda, cu 12,8%, Driehaus Richard din SUA, cu 4,8% şi SIDI Franţa, cu 3,1%.i Financiar Banca Transilvania din Republica Moldova - BT Leasing şi Victoriabank”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.