Early Game Ventures şi TechAngels finanţează cu peste 700.000 de euro platforma Tokinomo, o aplicaţie care colectează date direct de la rafturile din magazine

Autor: Cristina Bellu 15.01.2020

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) împreună cu un grup de business angels, majoritatea parte din TechAngels, anunţă o rundă de investiţii de peste 700.000 de euro în Tokinomo, platforma care colectează date direct de la rafturile magazinelor şi generează rezultate imediate în vânzări.

“Tokinomo construieşte o platformă robotică de customer engagement care colectează date direct de la raft şi, în acelaşi timp, generează rezultate imediate în vânzări. Beneficiile sunt atât imediate cât şi pe termen lung. Tehnologia livrează rezultate, modelul de business este scalabil, echipa este dedicată şi entuziastă. Avem toate motivele să credem că Tokinomo va acoperi în doar un an toate continentele”, explică Dan Călugareanu, Partener EGV.

Concret, aplicaţia Tokinomo constă într-o serie de roboţi plasaţi pe rafturile magazinelor şi o platformă web care permite managementul acestora şi generarea de rapoarte şi analize în timp real.

Rezultatele tehnologiei Tokinomo sunt spectaculoase, compania generând o medie de 200% creştere în vânzări, conform datelor obţinute de la branduri şi retaileri.

“Vrem să accelerăm creşterea, să intrăm pe cât mai multe pieţe şi să dezvoltăm tehnologia astfel încât să devenim infrastructura de customer engagement numărul unu pe piaţa globală”, spune Ionuţ Vlad, fondator şi CEO al Tokinomo.