BCR-InnovX, acceleratorul de afaceri derulat de BCR, se extinde cu un program la Iaşi pentru businessurile tech din regiunea Moldova

Autor: Cristina Bellu 15.01.2020

BCR-InnovX, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie derulat de BCR, se extinde la Iaşi cu etape de incubare, în parteneriat cu Fab Lab Iaşi şi Şcoala Informală de IT, la care vor putea participa câte 20 de antreprenori. Cele mai bune start-up-uri din programele de incubare vor fi selectate în programul de accelerare de la Bucureşti, transmit reprezentanţii BCR.

“Extinderea BCR-InnovX la Iaşi este o etapă importantă de creştere a programului de accelerare a businessurilor tech, având în vedere dezvoltarea puternică a sectorului de IT din Capitala regiunii Moldova. Vrem să ajutăm cei mai creativi şi vizionari antreprenori din Moldova să gândească global şi să transforme inovaţia într-un business performant şi sustenabil. Avem un partener local puternic, care a creat un ecosistem recunoscut de comunitatea locală la Fab Lab, şi alături de care vrem să contribuim la dezvoltarea produselor şi soluţiilor inovatoare made in Iaşi”, explică Ionuţ Stanimir, Director de Marketing BCR.

Antreprenorii din regiunea Moldovei se pot înscrie până la 21 februarie 2020 pentru prima grupă de incubare, denumită Start-ups, dedicată firmelor cu cifră de afaceri între 100.000 euro şi 1 milion de euro.

“Căutăm antreprenori curajoşi care să dorească să se extindă la nivel european sau global, care vor să ştie cum să se prezinte mai bine în faţa investitorilor sau cum să facă un business plan corect. În urma etapei de incubare vom selecta 3-4 firme care vor participa ulterior în programul de accelerare de la Bucureşti şi implicit vor avea şansa să ajungă la conferinţe globale sau să atragă finanţări. Totul depinde de cât de competitivi vor fi”, adaugă Daniel Dumitrescu, Director InnovX.